Veelgestelde-vragen

simia logo

  Meest gestelde vragen

1. Hoe groot moet je zijn?

Je moet minimaal 1,30 meter groot zijn om de karabines aan de veiligheidslijn te bevestigen. Kinderen onder de 1,30 meter kunnen helaas niet veilig klimmen.

2. Mijn kind is 7 maar wel 1,30 meter groot, mag hij of zij klimmen?

We hanteren de leeftijd van 8 jaar vanwege de fysieke vaardigheden die meer ontwikkeld zijn.

3. Mag mijn kind alleen klimmen?

Kinderen vanaf 13 jaar mogen alleen klimmen. Kinderen tot en met 10 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene die mee klimt. Hierbij hanteren we de norm dat één volwassene maximaal twee kinderen kan begeleiden. Kinderen in de leeftijd van 11 en 12 jaar toezicht door een volwassene vanuit de grond.

4. Moet je ook betalen als je alleen wilt kijken?

Ons bos is vrij toegankelijk. Dit betekent dat toeschouwers niet hoeven te betalen.

5. Kun je met de pinpas betalen

Ja dat is mogelijk.

6. Wat voor kleren moet ik aan?

Draag bij voorkeur kleding dat makkelijk  zit en bij voorkeur niet te strak in verband met het dragen van de klimgordel kan dat afknellen.  Stevige schoenen zijn verplicht,  open schoenen zoals slippers zijn niet toegestaan.

7. Is reserveren verplicht?

Nee, maar wij raden het je wel aan te doen. Het aantal routes in het park en de klimgordels zijn namelijk gelimiteerd. Dit voorkomt dat je onnodig moet wachten.

Reserveer daarom direct en volg het icoon:
reserveer nu

8. Waar kan ik een cadeaubon bestellen?

Een cadeaubon bestel je via het icoon:
cadeaubon

9. Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Wij adviseren om een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. U kunt dan rustig de auto parkeren (gratis) en naar het klimbos lopen en de klimgordels in ontvangst nemen. Mogelijk neemt u een kopje koffie in het theehuis.  

10. Ik heb al lang niet meer gesport, kan ik dat wel?

Een ieder die lichamelijk  gezond is, moet over de eerste 2 routes (groen/blauw)  kunnen klimmen. Voor de volgende routes wordt geadviseerd even te rusten voor u eraan begint en vervolgens stapsgewijs de uitdaging aan te gaan. Schroom vooral niet om onze instructeurs te vragen hoe u een hindernis makkelijker kunt overwinnen. Wij zijn er immers om u te helpen.

11. Gaat het klimmen ook door met slecht weer?

Ja, klimmen kan onder vele weersomstandigheden. Daarbij is het bos extra beschut.

Pas wanneer de veiligheid in gevaar komt zoals bij onweer, slagregen of hagel kan in goed overleg worden gekozen om het klimmen te annuleren of de afspraak te verplaatsen.

Klimbos
Apeldoornseweg 60
6733 SC Ede


06 - 28 693 457
info@simia.nu

fotoalbum
Share by: